Dagbok 2011

Tidligere år: 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010

Tirdag, 27. september
Helgens begivenheter må jo dokumenteres, før de forsvinner i glemmeboka! :) Vi har nemlig vært en hel gjeng i utstillingsringen, og resultatene kan man heller ikke klage over synes jeg! Som oppdretter kjente jeg en svulmende stolthet over å se alle de flotte ekvipasjene som var i sving, og så er det enda kjekkere å se at man selv faktisk er den som stiller ut dårligst av dem alle....! *fnis* Men vi får ta det i kronologisk rekkefølge - eller noe i den dur:

-Lørdagen var det BSBK som hadde utstilling for belgerene, og det gikk som følger:

Collision Course av Ostretunet hanket inn sitt siste cert etter fylte 2 år, og kunne dermed smykke seg med fiiineste tittelen Norsk Utstillingschampion! Han stilte seg som en drøm, løp som en drøm, og var bare verdens flinkeste gutt!!! Jeg var så stolt over han, og matmor Vigdis likeså :))))

Som om ikke det var nok, så var to av "bebisene" mine på sitt første valpeskue, nemlig Ju-Bi-Duu av Ostretunet og søster Jada-Jada-Jada av Ostretunet. Og det var den godeste Jada-Jada-Jada (eller Tilla, som hun heter til vanlig) som dro det lengste strået, og ble BIR valp, med søster Mi-Ja på en flott andreplass. I gruppefinalen dro Tilla i land et enda lengre strå (kan man si det slik?) - for hun ble pinadø BEST I GRUPPEN!!!!

Gjett om vi var stolte, jubelen stod i taket på heiagjeng-siden, og matmor Mette holdt vel nesten på å svime av i ringen...? Men det var en vel fortjent seier, og jeg var så utrolig stolt over å se hvor rolige og kjekke begge frøknene var på sin første utstilling, sånn skal det være jenter!!! :)

Søndagen var det litt tettere program, for det første var det både spesialutstilling for belgerene, OG mittelspitzen skulle i sving på BSBK - OG man hadde med mr. Joakim (som hadde vært hjemme med pappaen sin dagen før). Men hva gjør vel det, når man har så flinke handlere (Hege, Mette, Maren, Renate, Torbjørn, May-Trude) OG to stk Joakim-passere som troppet inn ved behov (May-Trude og Mary)? :) Så vi fikk først unnagjort mittelspitzene, med følgende resultater:

- Gyanta's Echo of Silence ble BIR valp, suverent handlet av matmor Hege
-NUCH Dial-Nine-One-One av Ostretunet (Trinity) ble BIR, og Renate var superflink å stille henne (som vanlig). Hun fikk forresten på kritikken "Exellent movements" - og da passet hun flott rundt ca. 90% av tiden. Den godeste dommeren skal i allefall ikke ha skryt for å ha sett noe særlig på hundene.... *fnis*
-Honky-Tonk-Woman av Ostretunet (Pia) dro i land sitt første cert, og var en fryd å se på sammen med far Torbjørn!
-Game Boy av Ostretunet (Mikkel) landet sitt andre cert, og strammet seg opp som bare det for å vise seg for alle de flotte damene - hehe - til matmor May-Trude's stooore glede... ;)

Og så var det bare å kuske videre til neste ring, hvor det var spesialutstilling for belgerene. På valpene, så byttet frøknene "mine" på plasseringen fra dagen før, og Ju-Bi-Duu ble 2. beste tispe, med Jada-Jada-Jada på 3. plass. De ble begge slått av frøken Girl Power av Vikholmen, som senere også ble BIS-valp - Gratulerer så masse til Ada og Co! :)

Jeg skulle stille Cesar i championklassen for første gang, men av en eller annen grunn så bestemte han seg for å blokke fullstendig ut denne dagen. Mulig det var seiersrusen over å ha blitt champion dagen før, eller om det var at det var så mange pene belger-frøkner der, vites ei. Men han jodlet som bare det i ringen, og mente at å stå på alle fire beina samtidig, det var særdeles oppskrytt. Jeg fikk hanket inn Ada i et forsøk på å få han til å stå pent mens jeg gikk fra han, og det funket bra det - i ca. 3 sekunder... Men han er jo en særdeles sjarmerende gutt for det, så han fikk en god kritikk, en excellent-sløyfe, og ble nr. 2 i klassen. Uten Ck, men skitt au - jeg var glad vi ikke fikk blått med den oppførselen...! ;)

Emergency Exit hadde også tatt turen med mor og far fra Sverige, men han ble litt i minste laget for dommeren, så han fikk heller ikke CK. Men det var utrolig kjekt å få hilse på go'gutten igjen, og det var ikke tvil om at han husket "bestemor" sin fra Norge!! *goklumpen*

Til slutt på dagen fikk jeg æren av å stille den godeste Yatzie til Ada - og da gjør man jo så godt man kan, må vite! Og jeg tror Ada var ganske fornøyd med at Yatzie ble BIS.... Hun klagde i allefall ikke på handlingen *hehe*

Så alt i alt - kan man ha en bedre helg på utstilling? I think not! :D Fantastiske mennesker og hunder, valpekjøpere som stiller opp, masse hjelp med Joakim, bæring, henting, bringing - jeg fikk bare kose meg, jeg! :))))) Så gratulerer til alle sammen med de fine hundene deres, og tusen, tusen takk for all hjelp fra alle sammen - dere er verdens beste!!!

Fredag, 23. september
Nå er det altså så lenge siden forrige innlegg, at jeg må rett og slett tenke godt gjennom hva som har skjedd siden sist...! Jeg får ta det i grove trekk sånn at dere blir sånn någenlunde oppdatert?

I ferien dro vi til Danmark sammen med min søster og hennes familie. Pernille og Xelia fikk være med på turen, mens Neo og Luna ble trygt innlosjert hos "tante" Camilla på hennes fortreffelige Gol Dyrepensjonat. Vi satte kursen mot Rømø, en nydelig øy langt sørvest i Danmark, nesten på grensen til Tyskland.

Her tilbragte vi en god uke sammen, med masse god mat og høyt aktivitetsnivå...! Legoland, Løveparken, bading og shopping var noen av ingrediensene, og så fikk til og med undertegnede presset inn to runder på utstilling der nede også...! *hehe* Resultatet ble 2. BTK til Pernille begge dagene, med reserve Cacib (jeg hååååpet jo på Cacib'et, da hadde hun blitt Internasjonal Champion), men det får vi prøve på igjen senere. Xelia var flink som bare det, og fikk fikset seg et helt splitter nytt Dansk Championat, så matmor var særdeles fornøyd med innsatsen til begge tuppene i Danmark :)

Når vi kom hjem fra ferien, så var det bare å pakke om i bilen igjen, for da var det Nesbyen som stod for tur. Nydelig vær, og kjempetrivelig selskap hos Camilla & Co. gjør at Nesbyen er årets triveligste utstilling uansett! :)))) Resultatene var det heller ikke noe å si på, alle hundene fra oss som var med fikk CK begge dagene, Pepper slo til og dro i land 2 cert, Pia fikk res.cert begge dagene, og Trinity og Lotte byttet på BIR-rosettene hver sin dag om jeg ikke husker feil. Fineste Lio'en var også med, og ble 3.BTK med CK, så selv om jeg gjerne skulle fått siste certet på henne for å få NUCH-tittelen i havn, så var jo Ada selvsagt der med to fullpelsede frøkner ved navn Dustin og Grace, og da får man ta til takke med smulene etter disse... *blæh*

Hva mer har vi gjort da, mon tro? Jo, vi har selvsagt også vært i Stavanger på NKK-utstilling der! Med oss på turen hadde vi (stakkars) Vigdis og familien som var utskremte medhjelpere på bleieskift, Joakim-trilling og hundeholding/børsting/tørking/henting, og selvsagt meg selv, Ada og lille Joakim. :) Og det gikk jo aldeles strålende der nede, av alle groenendaelene var det kun fiiiineste Cesar (Collision Course av Ostretunet), Dustin til Ada og Ici til Irene som fikk Ck, da dommeren var meget opptatt av gemytt, og slo hardt ned på de hundene som ikke var like trygge i ringen. Så da var plutselig stor-certet i boks for fineste Cesar, og jammen tror dere ikke at også Gizmo am Jungfernbach og Bling-Bling av Ostretunet også fikk sine stor-cert? :) Så det var en ytterst fornøyd frk. Jannike som kunne dra hjem igjen fra Stavanger! :D

Dette ble en himla rask oppdatering, men jeg våger ikke i det hele tatt å begi meg inn på lange innlegg, for da har jeg plutselig skrevet en hel bok her inne. Men kanskje en forklaring er på sin plass til hvorfor det er så lenge siden forrige gang jeg har skrevet her? Vel, det har sine naturlige årsaker! :)

I 2009 hadde jeg et innlegg i dagboken som gikk omtrent som dette: "Så var tiden kommet... Den tiden når en oppdretter velger å kaste alt på båten som man har holdt så hardt på gjennom flere kull. Helsesjekk? Ikke så nøye, det ligger jo hjerteproblemer, trøbbel med hofter, knær, rygg osv, og diverse andre helsemessige aspekter bakover på begge linjene.

Men øynene er bra, såvidt jeg har klart å finne ut da! :)

Temperamentet er vel heller ikke av de beste, eller det er vel kanskje mer korrekt å si at temperament er det rikelig av, men kanskje minus og minus kan bli pluss i denne kombinasjonen?

Farge og vinkler er det ikke godt å spå om, selv om jeg tror at det kan bli noen lange, fine legger ut av dette. Og muligens krøller, men det er heller ikke godt å si, da dette ikke har slått ut i tidligere kull på farssiden....

Planlagt?

Nei, dette går vel også inn under kategorien "tjuvparring", som alle seriøse oppdrettere selvsagt ikke innlater seg på...

Men vi har funnet ut at det er på tide å kaste ut både avlsanbefalinger, etiske retningslinjer fra NKK og den generelle oppfatning av hvilke kombinasjoner som er "korrekt" og ikke. :)"

Det var altså annonseringen av baby-ting nr. 1, Joakim'en vår. Og nå er baby-ting nr. 2 på vei, med termin i midten av mars :))) Og baby-ting nr. 2 har sørget for at jeg får gått på jobb, kommet hjem, tatt meg av Joakim og kveldsstellet, legger han i halv-åtte tiden om kvelden - og VIPS - så sovner man selvsagt selv også. Så mitt sosiale liv er ganske så labert for tiden, og stakkars gubben lille sitter alene i sofaen kveld etter kveld... Men det kommer seg visstnok etter 3 mnd sier de lærde... Nå er jeg 4 mnd på vei, og fremdeles ingen bedring - men det kommer nok! ;)

Så da vet dere det, og det er altså grunnen til at man rekker ikke å svare på alle mailer, oppdatere alle sider, knipse bilder og stille opp på treninger og samlinger alle veier - men jeg gjør så godt jeg kan, og jeg kommer nok tilbake til denne verden en eller annen gang! ;) I mellomtiden får dere bare smøre dere med tålmodighet :)

Onsdag, 8. juni
Oi, kjære vene... Hvor ble mai av da? Det har vært litt travelt her i det siste, jeg har begynt igjen på jobb, og det merkes godt at døgnet rett og slett har for få timer...! Det er veldig kjekt å komme seg ut av huset igjen, men jeg må jo ærlig innrømme at jeg har så mange "prosjekter" og things to do, at jeg gjerne kunne vært hjemmeværende noen år til... Men til det trengs det nok en lottogevinst eller to! :D

Jeg tenkte å knote ned noen ord om helgens begivenheter, man har nemlig vært på tur til Drammen! Dvs., Drammen var siste stopp på ferden, vi har nemlig kost oss på tur i flere dager før vi kom dithen! Fredagen var vi nemlig pakket og klar i nyebilen; Berlingo'en skulle få testet seg på hundetur, og den ble fullstappet med 3 stk hunder (Xelia, Pepper og Jippie-Kay-Ey), samt undertegnede med mann og barn, og så ble Hege med oss også. Bagasje var nøye gjennomtenkt og plassert, og utrolig nok fikk vi plass til alt vi trengte i fiiineste nyebilen min :) Veldig fornøyd med den, uten tvil!!!

Så satte vi kursen mot Hemsedal, med May Trude, Hans, Teddy og Mikkel som reisefølge. Vel framme i Hemsedal ble vi møtt av sommertemperatur og sol, så da fikk vi grillet og kost oss utover kvelden, og som en ekstra bonus fikk vi en kjempekoselig kveld med Camilla, Jostein og alle deres unge, lovende! :) Det ble rikelig med mittelspitz-prat, og en kjempekoselig kveld med gode venner!

Lørdagen pakket vi i bilen igjen, og kjørte ned til Hønefoss. Og jeg må innrømme at den eneste grunnen til at det ble booket hotell i Hønefoss, var at det kostet bare 399 kr for et dobbeltrom. Jeg hadde en viss formening om at Hønefoss bestod av en Rimi-butikk og et busstopp, men så feil kan man altså ta! En super-koselig by, med en knallflink frisør (undertegnede har klippet seg, og var veldig, VELDIG fornøyd med egen frisyre!), en knallgod kina-restaurant og et særdeles habilt kjøpesenter til å bruke penger i også. Kan man be om mer? :D

Ada og hennes foreldre joinet oss om kvelden, og vi hadde en knallkjekk kveld sammen på ovennevnte kinarestaurant, som virkelig hadde god mat som man kunne skrive hjem om! Jeg husker ikke helt navnet, det var noe Wan-Ton/Bon-Bon/Ching-Kjong-greier! :D

Siden vi skulle på utstilling dagen derpå, ble godeste Xelia dusjet og fønet etter alle kunstens regler. Jeg hadde utsatt det lengst mulig, siden frøkna fant det for godt  begynne å røyte for en stund siden... Heldigvis har Xelia RIKELIG med pels å ta av, så på tross av røyting, så hun ikke så ille ut... Helt til dagen etter, for jeg hadde nok ikke klart å få henne helt tørr dagen før, så hun kom ut av buret om søndagen seende ut som en med skikkelig "Bad Hair Day"....! Midtskill og krøll i alle vinkler og retninger - o fryd og glede...! Men jeg fikk da temmet hårstråene sånn noenlunde, men troen på noen premiering var heller laber...

Vi kom til Drammen sånn passe tidsnok, selv om jeg og Hege var LITT stresset over Bjørnar's gode tid til å dille med alt mulig - og vi hadde jo goood tid før det ble vår tur i ringen. Så da fikk jeg knipset noen bilder av både far til Pepper - den vakre Mintgarden's Istrur, og også Xelia's datter; Hakuna Matata ("Bailey"), samt Holio's datter, Kokkos. Det var så kjekt å få hilse på alle sammen, og spesielt Bailey som uten tvil husket "bestemoren" sin, og det var en fryd å se hvor pen og trivelig den frøkna er!!! *me like!!*

Så var det tid for utstillingen: Jeg skulle stille Mikkel, siden May Trude hadde bommet litt på klassene, og meldt på begge guttene sine i juniorklassen. Mikkel stilte seg opp som bare han kan, og vant sin klasse med både Excellent og Ck! :D Teddy måtte nøye seg med en Very Good, siden han for øyeblikket har et halvt tangbitt og et halvt underbitt... Jeg håper inderlig at det retter seg, men vi får ta tiden til hjelp og se hva som skjer.

Så var det Hege og Pepper sin tur, og de fikk også både Excellent og Ck! Så da gjenstod "finalen" for gutta boys, og det ble som følger: Beste hannhund, og ny NUCH; Mintgarden's Istrur. Nr 2 ble Sable Shade's Joyful Jinnie (tror det er riktig navn), nr 3 var Pepper og nr 4 Mikkel. Flinkeste guttene det!!!

Jentene var neste på programmet, og her ble det Kokkos som dro det lengste strået i juniorklassen, med Bailey på 2. plass i JK. Begge med CK, og håpet mitt dalte stadig når jeg målte opp konkurransen om certet... I unghundklassen var det en frøken fra kennel Sarkins som jeg synes var utrolig vakker - hun gikk ut med Very Good, uten at jeg helt vet hvorfor, og så var det altså åpen klasse og Xelia's tur. Hun hadde en konkurrent; en svart frøken fra Sverige som var mye mindre, så det var en ganske sprikende klasse for å si det slik... Men den som stod igjen med Exc og Ck, det var jo frøken Xelia det!!! :D

Jeg stillte meg opp på sisteplass i beste tispeklasse, og ble rimelig måpende vinket fram på førsteplassen. Og når det gikk opp for meg at ingen andre ble plassert foran, ja - da slapp jeg jubelen løs!!! Xelia fikk det siste certet, og ble Norsk Utstillingschampion!!!!

May Trude har også en stor del av æren for championatet, for hadde ikke hun tatt med Xelia til Stavanger og fikset cert nr. 2 der, så hadde det heller ikke blitt noen tittel i Drammen - så tuuuuuuuuusen takk til snilleste May Trude for hjelpen der!!!

Og før jeg glemmer det - TUSEN TAKK!!! til alle "tantene" (både ekte og "adopterte" sådanne); Merete, May Trude og Hege - dere er supersnille som påtar dere å se etter Joakim, så jeg fikk styre og stelle med bikkjer i nær og fjern...! Vet ikke hva jeg skulle gjort uten dere, og setter utrolig stor pris på den hjelpen dere gav meg! :)))))))

Etter mittelspitzene var det bare å pakke sammen og flytte - belgerringen var neste. Lio var påmeldt, men Heidi hadde gjort samme tabbe som meg med bad og føn og IKKE helt tørr hund, så den godeste Lio var litt "såder" i pelsen... Men hun fikk da karret seg til en CK i sterk konkurranse, men nådde ikke helt opp til å bli plassert i beste tispeklasse... Jaja, sånn går det når ikke SUPERHANDLEREN til Lio er til stede, og undertegnede forsøker seg! *haha* Uansett så trenger hun "bare" et småcert for å bli champion, så vi får forsøke å melde på til noen utstillinger utover sommeren og se om ikke det er oppnåelig med en tittel til den frøkna også. :)

Den siste valpen; Jippie-Kay-Ey ble også levert i Dramen, og så langt har tilbakemeldingene vært veldig positive! :) Jeg gleder meg til å se hva han og Rucha finner på i framtiden, og har store forhåpninger til guttebassen! Så dette blir spennende, jeg håper han blir alt vi begge håper på! :)

Nå er det leggetid for undertegnede, det som skulle være en kjapp oppdatering ble (som vanlig) en hel avhandling... Må seriøst lære meg å kutte ned på ordene, uten at jeg tror det er en lærdom som kommer til å falle på plass særlig snart... God natt, folkens! :)


Tirsdag 26. - Torsdag, 28. april - LITT flaks må man jo ha. ;)
Jeg har store planer om å skrive et kort innlegg, men når man skal ta med 3 dagers begivenheter, så har jeg en følelse av at det ikke blir så rent kort likevel. Vi får se hvor jeg ender!

Tirsdags formiddag ble Hiace'n fullasta med de 3-B'er (barn, bikkjer & bagasje), nærmere bestemt Joakim på sjefsplassen, Luna og hennes 4 gjenværende bebiser (Sort, Grønn, Blå og Hjerter-valpene), samt en hel haug med bagasje som bestod av Vari-kennel bur, valpefòr, tepper, ting til Joakim, vogn, papirer OG hele studio-utstyret mitt med kofferter, blitslamper og det hele. Og så litt klær og sånn på toppen. Det er godt det er god plass i bilen, for det trengs med mine utflukter! :)

Vi satte kurs mot Gol, der dagens mål var å ankomme Camilla og Josteins hundeparadis på Grønnli. Og når man drar med en liten tass på 1 år i bilen, så må man bare kjøre på hans premisser, og det gikk veldig, veldig fint. :) Flinkeste gutten til mammaen sin det, veldig lite klaging, han var storfornøyd bare han fikk et par ostepop i ny og ne, han! :)

At vi hadde en liten gjesteopptreden innom Bergen sentrum på veien, det får vi skrive på tabbekvoten - å snakke med Carola i Finland, samtidig som man skal huske å svinge av mot Arna - DET var litt vanskelig det, i allefall når man kjører på gammel vane mot Sandsli.... Så den som kom gjennom Fløyfjellstunnellen i fint driv, og lurte på hvor i alle dager jeg hadde tenkt meg - det var selvsagt meg selv. Litt banning, og en runde innom sentrum rikere, så var vi på riktig kurs igjen, og på vei mot Gol!

Vi hadde noen gode stopp på veien, blant annet i Gudvangen på et fabrikkutsalg for Artic Design (kjøkkenprodusenten), hvor jeg fikk sjarmert meg til å kanskje få fatt flere kjøkkenskap av vårt fine kjøkken - som jeg tidligere ble fortalt hadde gått ut av produksjon, og var UMULIG å oppdrive. Så får vi se hva flinkeste mannen i Gudvangen kan klare å sette sammen, har nemlig sååå lyst på en "sjenk" eller lignende i samme stil som kjøkkenet, og nå kan det altså se ut som jeg får det til. Du aner ikke hvor mange ganger vi har kjørt forbi akkurat denne fabrikken, på vei til og fra diverse utstillinger, men når Bjørnar kjører, så har vi ALDRI tid til å stoppe noe sted, så da benytter man sjansen når man er på "husmorferie"!

Vi kusket videre, og møtte knapt nok en eneste bil på veien. Vel framme hos Camilla og Jostein var det bare å pakke ut de 3 B'ene, og alle oppførte seg særdeles eksemplarisk. Valpene synes at disse nye mittelspitzene i forskjellige farger var noen UTROLIG kule pipedyr, noe de fikk ganske greit beskjed om at noen pipedyr var de IKKE. *hehe* Og de to leonbergerene ble behørig studert, for hva i alle dager var det for slags dyr mon tro? Grusomt spennende var det, alt sammen! :) Så når kvelden kom, var det ikke et knyst i valpene, og de sov som små engler natten gjennom.

Neste dag skulle vi videre mot Gardermoen, som var målet for turen. Der skulle nemlig fineste sorte-gutten, Juba-Juba av Ostretunet, sette kursen mot Finland og sitt nye hjem hos kennel Donatrix. Etter å ha kjørt opp og ned på det forbaskade parkeringshuset noen ganger, fant vi oss endelig en ledig plass, og kusket inn med vogn, bur, barn, valp, papirer og you name it! Et par ekstra hender hadde uten tvil vært nyttig, men lille Juba-Juba'en tok utfordringen på strak arm, og spaserte gjennom Gardermoen som om han aldri hadde gjort annet. Flinkeste gutten min det :)

Vi fikk sendt han trygt avgårde, og så var det bare å skynde seg ut av terminalen, med tårer og klump i halsen - jeg synes det er like forferdelig hver gang det drar en valp, og sånn kommer det vel alltid til å være... :( Men jeg vet jo at han vil få det bra hos Carola og Kati, så da trøster jeg meg med det.

Kursen gikk videre til Hamar, hvor en potensiell valpekjøper skulle få hilse på valpene og Luna - nå får vi bare se om bo-situasjonen ordner seg, sånn at det kan bli en fremtidig "stjerne" på de kanter også. Vi venter i spenning, og krysser fingrer og tær! :)

En lang dag gikk mot slutten, vi hadde tross alt også puttet inn litt shopping på Gol før vi dro, samt en runde på Magnor glassverk for å få litt pauser i kjøringen for Joakim, så var det bare å vende nesa hjemover (altså, til Gol først). Nå skulle vi kjøre via Gjøvik og Golsfjellet tilbake, og bare så det er sagt - FYTTI, for en MØKKAVEI! Golsfjellet var både langt og kjedelig, og det ble ikke bedre av tusen telehiv, som fikk en Hiace i godt driv til å oppføre seg som en kenguru med hemorider...! Krydre dette med en liten Joakim som forsøker å sove - og blir vekket for hvert "jump" som bilen ufrivillig kom med - hva får man da? Jo, en ILLSINT, skrikende gutt - og så når han endelig sovnet, så skulle jo sånn ca. hele familen ring og høre HVOR vi var, HVOR langt vi hadde igjen, osv. osv.

Midt oppe på fjellet begynte reservetanken å lyse, men jeg tok det med ro, og fant ut at det var rikelig til å fylle i Hemsedal på veien hjem neste morgen. Tenkte jeg. Sånn ble det IKKE.... Men så kommer det da - litt flaks må man jo ha! ;) På vei ned fra fjellet, så skulle jeg kjørt mot Hemsedal for å komme til Camilla og Co. Det gjorde jeg IKKE, pga en GPS som ble overdøvet av tidligere nevnte bæljende unge og familiemedlemmer som ringer etter tur. Jeg kjørte mot Gol jeg - og en krøttersti uten like! :((( Og hva skjer når jeg kommer til Gol sentrum?

BILEN STOPPER!!! Tom for diesel, så klart... Klokken var nå 22 om kvelden, og jeg kjente hårene reiste seg ved tanken på at dette kunne skjedd mens vi var midt på fjellet, med bilen full av valper, Joakim, Luna - ja, du skjønner bildet? :) Heldigvis startet fiiiineste Hiace'n igjen, og vi kom oss akkurat bort på nærmeste bensinstasjon, hvor det da ble full tank, ja! :P

SÅÅÅÅ kom vi oss tilbake til Grønnli, hvor vi atter en gang ble tatt i mot med åpne armer av Camilla og Co. :)

Torsdagen kom, og denne dagen stod i fotograferingens tegn. :) Jeg hadde jo med meg alt av utstyr, og dette ble pakket ut, og skjønneste, lille Iver ble fotografert etter alle kunstens regler. Noen bilder av hundene og Joakim ute i fri dressur ble det også, og disse må sees som bilder "som de er" - der er ingen oppstillingsbilder, nei! :) Link til albumet på Facebook finner du her.

Valpene synes det var stor stas, vi gikk oss en nydelig tur for å se på det nye hundepensjonatet - Gol Dyrepensjonat, som er klar til åpning om en måneds tid, og med 3 belger-valper, Luna, 4 stk mittelspitzer og 1 leonbergere, så hadde Camilla nesten fullt belegg allerede! ;) Jeg ble mektig imponert over hvor flott låven har blitt, det så ut som rene hotellet, og jeg vet i allefall hvor jeg skal ha mine hunder når det trengs :)

Så var det slutt på husmorferien for denne gang, vi måtte jo hjem igjen også, Joakim'en og jeg. :) Litt shopping i Hemsedal fikk vi presset inn, samt et laaaaangt stopp på Voss, hvor valpene fulgte sin mors eksempel, og tok seg et realt bad i Vossavatnet (eller hva det heter.) De gale har det godt - det må jo ha vært iiiiiskaldt! :)

Og så har vi flaks nr. 2 - rett før Lærdalstunnellen, så kommer det en diger lastebil i mot oss i en 80-sone - og plutselig klarer han å kjøre utfor veikanten, treffe en svær steinmur - bli slengt tilbake, og kommer rett mot oss i en voldsom fart, og med sleng på bilen!!! Jeg stod på bremsene, og trodde at nå hadde vår siste time kommet....! Heldigvis klarte sjåføren å hente seg inn igjen, og fikk akkurat svingt klar av oss......!

Litt mere action enn hva jeg egentlig setter pris på - men jeg har tydligvis hatt noen som har passet på oss på turen også, så vi kom oss hjem uten videre dramatikk. :) Nå tenker jeg at undertegnede har fortjent en god natts søvn, og det som skulle bli et kort innlegg - vel, det ble et typisk Jannike-kort-innlegg! (jeg har alt for mange ord innabords, vet dere...). Natta, alle sammen! :)


Søndag, 24. april
Da har det allerede rukket å gå en uke siden forrige oppdateringer - men jeg forsøker da virkelig å få presset inn enda en oppdatering i april måned, og jammen ser det ut som jeg klarer det også! Er alle gode ting tre, eller vil det dukke opp mer...? :P

Aurora og Bing'en sine vakre barn vokser og koser seg - de ser ut som små boller for øyeblikket, så det er tydelig at mor Aurora serverer god kremfløte til sine små! :) Navn har de også fått, og tradisjonen tro er de selvsagt litt "utenom det vanlige.." Guttene skal få hete:
Kiss-Kiss-Bang-Bang (måtte jo ha med litt "Bang", siden pappaen heter Bada-Bing-Bada-BOOM) og Kung-Fu-Fighting (fant ut at det passet bra på en spretten mittelgutt!). Og jenta, hun skal få hete Koochi-Koochi-Koo, og så håper jeg at det vil passe hennes personlighet, og at hun vil bli verdens største kose-jente! :D

I dag har vi også kost oss med litt større mittelspitzer, vi har nemlig vært på tur med Elisabeth og Christian, og deres vakre gutter Silver og Prince. Pernille og Xelia var også med, og hundene hadde det så koselig sammen! (og det hadde vi tobeinte også!). Her er bilder fra turen vår, jeg tror linken skal vise for alle, selv om man ikke har Facebook-konto? Link til bildene.

Om ganske nøyaktig èn uke er det tilbake i arbeidslivet for meg, og jeg grue-gleder meg... Jeg ser faktisk for meg at det vil bli litt godt å kunne "slappe av" litt på jobb, selv om det er både hektisk og krevende å være revisjonstansplanlegger, men jeg har jo ikke lyst å reise fra lille Joakim heller... :( Og med alle mine prosjekter, ideer og generelt "things to do" her hjemme, så kunne jeg nok vært hjemmeværende i åresvis uten å gå tom for arbeid - bare tom for penger! *hehe*

Jeg bare håper at det dukker opp gode hjem til resten av belgervalpene også nå etterhvert, de er veldig lovende alle sammen, og nå ser det også ut som om den siste "juvelen" til den blå gutten har begynt å vandre nedover der den skal også. Vi har igjen to av guttene; grønn og blå, og super-skjønne frøken Hjerter, så det er absolutt potensiale så det holder for valper som kan brukes til det meste! :)

Uansett, nå får det holde med PC-sitting for èn kveld, så jeg sier takk for meg - og fortsatt God Påske! :)

Søndag, 17. april
Obs obs, folkens - nå står ikke verden til påske, for her har vi faktisk klart å presse inn to oppdateringer i april måned! (wow!). Helgen har vært en travel helg, både positivt og negativt. Vi kan jo begynne med det negative, og det er at poden har hatt omgangssyke "begge veier" i heile helga, med de artigheter det medfører. Mor har ikke blitt syk, men har "følt" veeeeldig på kroppen at "kaaaaanskje eg må spy snart???"

Men alt sånt blir selvsagt glemt, når man får veldig, veldig kjekke telefoner på en lørdagsformiddag fra utskremt handler på utstilling i Stavanger! :D Godeste May-Trude og Hans'n var på tur nedover, med fullpakka bil og stødig kurs mot dobbelutstilling i Sandnes. Med på lasset var Mikkel, Teddy og Xelia, førstnevnte uten pels, nr. 2 med alt for mye pels, og nr 3 med en litt god trivselsvekt, kan man si... ;)

Så forhåpningene var kanskje ikke de aller høyeste, men den som intet våger, intet vinner! :P

Og den etterlengtede telefonen kom, i andre enden var May-Trude, som hørtes ganske rolig ut. "Hvordan gikk det???!" spurte jeg utålmodig. "Nei, skal vi se hva som står på skjemaet her..... *kunstpause* ...... Det står sånn "E" - "Excellent???" "Ja, det er vel sikkert det, ja." svarte May-Trude rolig. "Og så står det et ett-tall etter det....." "Ja?!?! Noe mer??????" (utålmodige meg!) "Njaaaaa... *ny kunstpause, sikkert på fleire minutter* Det står sånn "Ck" der. Og kryssa på sånn "Cert". Og så fekk han sånn "BIR"....."

"HVA?!?!?!? HÆ??? KØDDER DU????" :D

Sånn ca var samtalen mellom oss, og det var altså den godeste Mikkel som klinte til, og tok sitt første Cert og BIR på strak arm! Lillebror Teddy ville ikke være dårligere, så han måtte selvsagt bli BIR valp. Men Xelia var visst i litt tungt hold for tiden (sjokk!), så hun fikk klare seg med en Very Good for dommer Mona Selbach.

Jaja, det var da vel ikke ille det, tenker jeg? Og neste dag så oppførte Mikkel seg som den gentlemann han jo er, og lot Xelia vinne over han den dagen. Xelia var jo litt flau over å ha fått påpekt at bikiniformen ikke var helt på plass enda, så hun holdt inne magen så godt hun kunne - og ble belønnet med sitt 2. norske cert, og mangler da *kun* NKK-certet for å bli champion! :)

Så jeg var jublende glad, og klarte til og med å glemme både omgangssyke og oppkast i noen minutter! :D

Som om ikke det var nok, så bestemte prinsesse Aurora seg for at det omsider var på tide å sette i gang fødselen, så søndags ettermiddag kom det 3 vakre, kremfargede små mittelspitz-bebiser til verden. To gutter og èn jente, og jenta ble omtrent skutt ut, så jeg tenker at hun må virkelig få et navn med futt og fart i (akkurat som det var noe sjokk, liksom...) :)))

Det får holde for oppdateringer i dag, kjenner at det tar på både kropp og sjel med helgens bravader, så i morgen skal jeg forsøke å sette meg ned i to minutter (kanskje), og bare slappe av littegranne. Kanskje. :)

Tusen takk til May-Trude og Hans for at dere tok med dere frøken Xelia på tur - dere er verdens beste!!!!!

Mandag, 11. april
Nå har jeg fått sånn kjeft av Jorid fordi jeg aldri oppdaterer innpå her, så da tenkte jeg at jeg skal pinadø være flink pike og skrive noen ord i dagboken også! :)

Det har jo gått himla lang tid siden forrige gang, det var sånn at jeg måtte scrolle opp og ned noen ganger for å se hvor innleggene var blitt av - vanligvis er det jo side opp og side ned når jeg kommer til april de foregående årene...! Men facebook har nok dessverre overtatt mye av de dagligdagse ytringene, men jeg skal forsøke å skjerpe meg her inne også. Facebook er vel og bra det, men det er mye som forsvinner i mengden der også, så da kan det være greit å ha knotet noen ord her inne også. :)

Siden forrige gang har vi jo faktisk fått valper! Hele 7 stykker nedkom den godeste Luna med, og nå har de allerede rukke å bli 7 uker...! Tiden flyr, men alt har gått veldig bra med både valpene og Luna, og lille Joakim synes jo at dette er de kjekkeste leketøyene han noen gang har hatt...! På sin første "prøvetur" rundt i stuen for et par uker siden, så var Joakim litt frustrert, for han fikk liksom ikke tak i disse sorte, små bamsene som vriglet rundt han - så da tar man tak i det håndtaket man finner, da vel! Ene valpen ble resolutt løftet opp etter halen, men den kom fra det uten varige mèn, bortsett fra et litt sjokket uttrykk over å plutselig befinne seg langt over bakkenivå, og behørig studert av en ivrig 1-åring. ;)

Det er ikke til å stikke under en stol at det er travle dager her i heimen, med Joakim som har gått siden han var 10,5 mnd gammel, og 7 ivrige belgervalper som bare forguder han opp i skyene....! Innimellom synes jeg at hverdagen dreier seg om bæsj fra A til Å - bytte ut aviser full i bæsj i valpekassen, og bytte bleier på poden etterpå...! Heldigvis er de særdeles sjarmerende troll også, både den tobeinte og de firbeinte, så da får man vel heller finne seg i litt bæsj også! ;)

Nå fikk jeg jo veldig liten tid på meg denne gangen til å forberede meg (både mentalt og fysisk) på valper, siden jeg oppdaget at Luna var drektig ganske nøyaktig èn uke før de ble født...! At den frøkna begynner å bli dyktig til å styre løpetidene sine, og at Neo begynner å bli litt for god til å styre *kremt* andre ting, det er det ingen tvil om...! Heldigvis har de i allefall produsert noen særdeles lovende barn tidligere, så da vil jeg tro at muligheten er tilstede for at det blir noen lovende firbeinte denne gangen også. ;)

Som om ikke det var nok valper, så har Aurora kommet hjem til oss, og der venter vi også i spenning for å se hva hun og Bing har klart å produsere i sammen - dette kullet var någet mer planlagt enn Neo og Luna-barna, så da blir det fortsatt noen travle måneder framfor oss også. Når alle valpene har reist, tenker jeg at jeg skal ha meg en liten pustepause, og bare kose meg med de hundene vi har hjemme, og ikke tenke på hverken valper eller bæsj eller noe annet i samme kategori! ;)

Før jeg logger av og finner loppekassa, så må jeg benytte anledningen til å skryte av helgens resultater! Vi har nemlig vært på NKK utstilling i Bergen, og begynte oppladningen sånn "midt på treet" med lørdagens runde med groenendael. Det ble en Very Good på Cesar, og Haimee fikk Excellent og nr 2 i åpen klasse, uten CK. Og hvorfor fikk Cesar VG? Jo - fordi han satt i samme bil som 1 stk høyløpsk (!) Haimee, og mente at det var da ingen vits i å løpe rundt på normal måte i ringen, når man kan flakse rundt som en elskovssyk gutt med hjertene boblende ut av ørene? :P Som dommeren så tørt sa: "Det kunne jo vært greit om han hadde alle fire beina i bakken på ett eller annet tidspunkt..."

Jaja, men det gjorde ikke noe det, hundene var snille og flinke, så resultatene fikk nå heller bli som de ble. Men søndagen - da tok vi igjen da! To nye Ostretunet-championer, både Bing og Trinity fikk det siste NKK-certet som de trengte, og både jeg og Renate var jublende glade så klart :) Renate var så utrolig flink å stille Trinity, så jeg tenker jeg må se opp for de to der i ringen i årene som kommer - de er farlig gode sammen...! :) Og Bing'en stillte seg som en drøm, og gjorde mine klager absolutt til skamme om at han innimellom er et fluehode, for det var han aldeles ikke denne dagen i allefall!

Vi hadde litt av en heiagjeng med også, for både pappa, Hege og familien og Eli og Renate var der, så det var aldri mangel på hender til å holde hunder, passe Joakim og generelt være en moralsk støtte for sånne som meg som plutselig blir grusomt nervøs og stresset før man skal i ringen...! ;) Tusen, tusen takk for all hjelpen, folkens - dere er verdens beste!!!! :D

Men nå er det på tide for undertegnede å finne sengen, i morgen er det full fart forover igjen med Joakim'en og 7 valper på slep, og siden Aurora kan starte med fødselen hvilken som helst dag nå, så er det greit å få med seg den søvnen man kan få...!

Følg med for plutselige oppdateringer her inne igjen! (men ikke hold pusten mens dere venter, det kan bli litt helseskadelig...! *hehe*)

Søndag, 27. februar
Da var utstillingen på Manger unnagjort, og da må man selvsagt skryte litt her inne, både av flinke og fine hunder, og like flinke og fine førere også! :)

Lørdag var det mittelspitzene som skulle i ilden, og dommer var Theo Leenen fra Belgia. En særdeles kjekk og trivelig kar, men det visste jeg fra før av, siden vi stillte for han i sommer i Nesbyen også. Han tok seg god tid med hundene, og fikk både valper og voksne til å slappe av - en svært god kvalitet som jeg synes flere dommere burde hatt...!

I'm A Gigolo av Ostretunet (Teddy'en) og Hippy Hippy Shake av Ostretunet (Sheena) var påmeldt i valpeklassen, og her gjorde begge to en veldig fin figur. Teddyen trakk det lengste strået, og ble BIR valp, og Sheena halte i land BIM-rosetten, selv om hun ikke var over-imponert over hele settingen. Med litt øving for både mor og Sheena, så kommer de til å gjøre det veldig bra framover! :) Gratulerer så masse til både Ingrid og Tore, og selvsagt til May-Trude, som ikke bare nøyde seg med BIR-rosetten, men som også kapret 4. Best I Gruppen med skjønneste Teddy! :) Jubelen stod i taket i "Ostretunet"-losjen, for å si det sånn! *hehe*

På de voksne, så var Pepper, Silver og Mikkel påmeldt, samt Xelia. Trinity skulle egentlig også komme, men siden de hadde blitt smittet av kennelhoste måtte de dessverre holde seg hjemme. Silver trakk det lengste strået i juniorklassen, tett fulgt av en super-flink Mikkel, som dessverre hadde glemt igjen pelsen sin hjemme... Så skulle jeg stille Pepper, og jeg var ganske spent på hvordan det ville gå, siden det er matmor Hege som har handlet han tidligere. Men vi gjorde da en relativt hederlig innsats, for gutten fikk både Excellent og Ck, så da var det Silver og Pepper som skulle krangle om certet. Etter en runde rundt, litt studering og tenking, så ble det SILVER som fikk Cert - gratulerer så masse til Elisabeth, kjempemoro! :) Pepper fikk da reserve-Cert, og vi måtte selvsagt kjøpe rosetten til han, så mor Hege får noe å pynte med på veggen hjemme... ;)

Så var det frøken Xelia sin tur. Min søster Ann-Kristin og niese Vilde hadde stått og vært bånd-holdere for meg mens jeg var inne med Pepper, og Xelia fortalte på beste "pip-pip-piiiiiiiiip"-vis at jeg hadde vært en aldeles forferdelig mor som bare hadde forlatt henne, og stått og fòret godbiter til en annen hund. Hun pep faktisk halveis rundt første runden i ringen, så gruuuusomt synes hun det hadde vært. *fnis* Men hun sjarmerte da den godeste Theo, og fikk benyttet sjansen til å susse han både langt og inderlig når hun stod på bordet... (dommersmisk? ;))

Om det var det ene eller det andre som funket, vet ikke jeg - men Xelia landet sitt første, norske Cert, på sin første, norske utstilling - og alle hjertet gledet seg! :D Så da stod våre to, vakre, tyske importer igjen til den gjeveste konkurransen, og BIR-rosetten gikk til Silver, og BIM til frk. Xelia. :) Jeg var så heldig at jeg fikk lov å stille Silver i gruppefinalen, men vi var ikke så flinke som May-Trude og Teddy, så det ble ingen plassering på oss der. Men pytt - en super dag, med knallbra resultater, og ikke minst en heiagjeng som var helt fantastiske!!!!! Ikke nok med det, men Christine og Lukas hadde t.o.m. tatt den lange kjøreturen ut for å se på, og de hadde med seg mini-Pernille (som heter Luna til vanlig, eller "bitte-lille-Luna" som jeg har døpt henne.) En aldeles bedårende frøken, så lik på Pernille både i kropp og sjel at det nesten ikke går an. :)

Vel hjemme fra utstillingen ventet det en liten gutt som var overstrømmende glad for at mammaen hans endelig kom hjem igjen - inntil han tydligvis fant ut at han var litt forbannet for at jeg hadde vært borte hele dagen, og måtte kjefte litt på meg også. ;) Men han og Bjørnar hadde kost seg sammen her hjemme, og jeg tenker både mor, far og barn hadde godt av at mor kom seg litt utenfor døren UTEN lille-tassen på armen også. ;)

Søndagen kom, og jeg var såååååååå negativ. Dommerdamen Rita Reyniers delte ut blått over en lav sko (synes det var bare den fargen jeg så i allefall), og jeg tenkte at dette kom til å gå rett vest. Jeg skulle stille Cesar og Neo, og ingen av de var i maks pels, men sånn passe begge to. Cesar først - og selv om han var sååååå forelsket i belger-jentene utenfor ringen, så klarte han å holde inne sin boblende glede og faktisk ha alle fire føttene i gulvet i allefall mesteparten av tiden. ;) Mere lykkelig og oversosial belger-gutt tror jeg man skal lete lenge etter...! :D Og han ble belønnet for det, og fikk sitt første cert!!! JUHUUU!!! Så stilte jeg Neo-gutten, som var litt sånn "mor har stått og klappet og koset med en annen hannhund..."-furten, og ville bare stå og holde rundt meg på ekte tigergutt-vis... Men han fikk da Ck han også, og så hjalp Ada meg med å stille i beste hannund-klasse. Og hipp-hipp-hurra, Cesar ble beste hannhund!!!!! :D :D :D

I konkurransen om BIR og BIM var det skjønneste frøken Dustin til Ada som dro det lengste strået, og fikk BIR-rosetten, men vi var dansende glade for både Cert og BIM til Cesar, så jubelen stod i taken (igjen) i gjengen vår. May-Trude hadde tatt turen i dag også for å se på, og ble umiddelbart innlemmet som båndholder for rampejentene til Ada. *fnis*

Tusen takk til alle, spesielt May-Trude og Ann-Kristin og Vilde for super hjelp begge dager, dere er verdens snilleste jenter, dere!!!

Lørdag, 15. januar
Det virker som om trenden for 2011 blir en god fortsettelse av det forrige - bestandig litt sent ute, men god som gull for det! (håper jeg...!) Nå er i allefall dagboken på plass, jeg hadde en liten diskusjon med meg selv om jeg skulle gå over til fullstendig blogg-format, men kommer fremdeles fram til at jeg liker denne formen for dagbok her inne. Om skrivelysten skulle ta fullstendig overhånd (noe den egentlig gjør i hodet mitt, jeg har bare aldri tid nok til å få satt meg ned foran PC'en og få det ut), så skal jeg opprette en blogg som blir litt på siden av det mest hunde-relaterte her inne. :)

En aldri så liten oppsummering av fjoråret skal jeg vel klare å få til, og årets desiderte høydepunkt var uten 2. apri, for da ble verdens vakreste og deiligste gutt født. Lille Joakim ble poden hetende, som de fleste nok vet etterhvert, og han har bare gjort at livet plutselig ble komplett. Det man ikke ante man savnet, og den kjærligheten for mann og hunder som man ikke trodde kunne overgåes - vel, alle de som er mammaer der ute vet hva jeg snakker om... :)

Men jeg skal ikke bli helt euforisk over vårt lille mirakel, han er et krapyl til tider også, men er heldigvis utstyrt med verdens mest sjarmerende smil, og da glemmer man fort rampestrekene. Og verre skal det vel bli også...!

Verdens skjønneste Tobias kom også til verden, og jeg tenker at med 3 fettere som ble født i hhv. november, april og august vil gjøre familieselskapene i årene som kommer til en livlig (og muligens risikabel, høylytt og heftig?) affære. Tenker Vilde vil få nok å henge fingrene i når hun skal holde styr på lillebror og to fettere som gjør ugagn? :D

En annen ting som for alltid vil gjøre 2010 til et år som jeg aldri vil glemme, er fordi jeg måtte ta den forferdelig tunge avgjørelsen å la Misja få hvile... I etterpåklokskapens navn skulle jeg nok gjort det for en god stund siden, for hun hadde det ikke bra på slutten. Hun forsøkte å opprettholde plassen som dronningen i huset, selv om hun var til tider svært så forvirret og stresset på slutten. Jeg tror at hun har hatt et slag av en eller annen sort, og at det har påvirket hjernen hennes. Når hun ikke lenger fant glede i å gå alene på tur med meg, eller å få kos og oppmerksomhet, så fant jeg ut at tiden var kommet til å la henne slippe. Men fremdeles tar jeg meg i å rope på henne om kvelden når hundene skal inn fra siste lufteturen, og jeg ser henne foran meg, med hennes varme blikk, logrende hale, og den tilstedeværelsen og roen som bare Misja hadde. Jeg mistet min beste venn der, og jeg skulle så inderlig ønske at jeg hadde hatt henne lenger...

Bare å skrive om Misja får tårene til å trille igjen, så jeg skal forsøke å hente meg inn igjen her nå. 2010 har gitt mange andre gleder også, for det første fikk vi hjem får lille Xelia fra Tyskland, og hun krøp resolutt inn i hjerteroten til både meg og Bjørnar, og der har hun blitt værende. Vi har også fått to fantastiske mittelspitz-kull, og det har vært en sann glede å kunne se de vokse opp og bli kjent med deres nye eiere!

Resultatmessig tror jeg 2010 blir et år som er vanskelig å overgå - ikke at jeg føler vi har vært så mye i ringen, men våre valpekjøpere har holdt Ostretunet-fanen høyt og stolt for oss, og har gitt oss resultater som jeg aldri hadde våget å drømme om...! Den første Internasjonale champion hos oss ble Jorid sin vakre Tika, og Divah'en til Camilla og Jostein dro i land Junior Verdensvinner-tittelen! USA-farerene våre fortsetter å gjøre det strålende i ringen, og vi er så stolte, så stolte over alle sammen! :)

Og 2010 er et år som knytter sammen vennskap enda sterkere... Selv om tiden blir knappere, og man ikke får tilbragt så mye tid sammen som før Joakim kom til verden, så betyr ikke det noe, for gode venner forstår, og det er så godt, så godt. Ingen nevnt og ingen glemt - dere vet selv hvem dere er, og jeg er så uendelig glade i dere...!

Hva blir så tankene for 2011? Vel, Bjørnar pendler for tiden litt frem og tilbake mellom Oslo og Porsgrunn, og jeg har ikke helt landet enda på hva jeg skal gjøre ift. jobb og Joakim. Aller helst ville jeg vært hjemme med han til han var myndig (- og skulle nok helst holdt han hjemme noe år til...!), men som de fleste andre har man liksom blitt litt avhengig av lønn og sånt, så vi får se hva tiden bringer. Og så tenker jeg at Joakim kommer til å være faktoren som spiller inn på det meste, så så lenge han er med på gamet planlegger jeg valpekull og å være aktiv med hundene, men det kan jo være jeg må snu på en femøring og innse at ting ikke går som planlagt, og så får man innrette seg etter det.

Jeg gleder meg i allefall veldig til å ta fatt på dette året, og jeg gleder meg litt ekstra til sommeren som kommer, for da skal vi i to bryllup!! Men nå skal jeg gi meg for denne gang, og så har jeg gode forsetter om å skrive oftere her inne - vi får se hvordan det går! :P